Kvikne

Kvikne5

På Kvikne finner du over 80 vann og sjøer, og en mengde fiskeførende elver og bekker.  Her finnes det mest ørret, men noen vann har også røye.  Nede i dalen renner Orkla, her kan du fiske etter storvokst elveørret.

Soneinformasjon

Art: ØrretAtr RøyeFamilievennligRedskap: FlueRedskap: MarkRedskap: SlukType: ElvType: Vann

De geologiske forholdene i området med kambriske skiferbergarter gir en svært god vannkvalitet med høy pH og mye kalk, og optimale produksjonsforhold for fisk og krepsdyr. Innsjøene er forhholdsvis grunne og vindeksponerte, og overflatetempraturen ligger for det meste mellom 10 og 15 grader gjennom sommeren. Vannmassene blandes effektivt av vinden og tempraturskjiktingen i innsjøene vil derfor normalt være liten og gi forholdsvis høye tempraturer ved bunnen. I tillegg er vannet klart og rent, og lyset trenger langt ned. Store deler av vannmassene har derfor gjennom hele den korte sommerperioden maksimal produksjon.

Det viktigste neringsdyret, marflo, finnes i de fleste lokaliteter. Mer sjelden er skjoldkrepsen som blant annet finnes i Store Sverjesjøen. De fleste vannene i området ligger forholdsvis høyt i nedbørsfeltet og gytebekkene er små med variable gyte- og oppvekstforhold. Begrenset rekrutering og gode nøringsforhold gir fisk med god vekst, og fremragende størrelse og kvalitet.

Det finnes røye i Baklidalstjønna, Stor-Nappsjøen, Stor-Gardsjøen og Nordre Tuvtjønn. Røye finnes som eneste fiskeart i Berstjønna og Brynhildstjønna.

Fiskeregler

  • Fisketid er hele året.  All ørret fredet fra 15.09 – 31.10.
  • Fiskekort gjelder for sportsfiskeredskap som flue, mark, sluk og spinner.
  • Fiskekortet gjelder også for bruk av oter.
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
  • Barn under 16 år fisker gratis.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.

Fiskekort

Priser:
Døgn NOK 70,00
Sesong NOK 500,00

Fiskekort kan kjøpes enten via: Internett eller lokale utsalg

(sportsbutikker, campingplasser, turistkontor m.fl.).

Kjøp fiskekort

Annen informasjon

Ta med all søppel hjem. Miljøet er et felles ansvar.
Vis forsiktighet med åpen ild.  Husk bestemmelser om båndtvang.
Vis hensyn til bebyggelse og allmenn ferdsel.
Det anbefales ikke å kjøre med campingvogn eller campingbil opp Innerdalsveien.

Ytterligere informasjon

Andre fiskeområder på Kvikne:

Overnatting i nærheten: Tynset Hotel

Tynset Hotell leiligheter Vi tilbyr overnatting for alle anledninger. Fra motellrom med dusj/wc, tv og kjøkken, til nyoppussede forretningsrom med stressless, god arbeidsplass og trådløst nettverk. Mange muligheter: 3 ulike bygninger, mange valgmuligheter og ulike priser.

Overnatting i nærheten: Savalen

Utleiehytte på Savalen i Tynset Sjøen Savalen ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser 707 meter over havet i den nord-østerdalske fjellheimen. I dag tilbyr Savalen ca 700 senger fordelt på hotellrom, suiter, ulike typer leiligheter samt hytter til utleie.

Overnatting i nærheten: Tynset Rom og Camping

Tynset rom og camping Kort avstand til Røros, Folldal, Alvdal, Savalen og Kvikne. Stort kjøpesenter med et titall butikker, kafé, vinmonopol og apotek ligger rett over veien. Det er restaurant, bensinstasjon etc. innen 500 meters avstand.

Lokalt spisested: Stasjon Pub og Restaurant

Stasjon pub og restaurant Stasjon Pub og Restaurant på Tynset i Østerdalen serverer pizza, pasta og andre middagsretter. Salatbar før mat uten tillegg i prisen. Stasjonsbygningen er pusset opp til gammel flott stil, og div historiske gjenstander.

Lokalt spisested: Waagans Bakeri og Konditori

Waagans Waagans Bakeri og kondiori serverer baguetter og flere andre bakverk som passer perfekt for en lunsj. I tillegg kan du kjøpe deg en god kake og kaffe.

Aktivitet i nærheten: Turskredder’n

Kajakktur med Turskredderen Turskredder'n arbeider ut fra tre grunnleggende verdier: Glede, Frihet og Mangfold. Turskredder'n ette spor og lage minner for resten av livet.

Aktivitet i nærheten: Savalen Hestesenter

Ridetur i Fjellet med Savalen Hestesenter Savalen Hestesenter tilbyr aktiviteter på og med hest, enten du skal ha firmafest, romantisk tur, eller på rideleir.